To top
8 feb

Food Soul Festival ’16 Amsterdam

Vrijdag is mijn vaste dag om met mijn vriendinnetje uit eten te gaan. Omdat we beide niet van veranderingen houden en daardoor altijd bij het zelfde restaurant uitkomen was dit food festival een perfect moment voor ons om eens wat anders uit te proberen.

Nadat ik vorig jaar naar verschillende food festivals was geweest en zij in Engeland graag naar food festivals gaat, was ik erg benieuwd wat ik van een indoor food festival kon verwachten.

Wat is er allemaal te op dit festival te vinden en kan mijn vriendin eigenlijk wel wat lekkers vinden aangezien zij alleen halal of vis mag eten?

Het festival vond plaats in Amsterdam-Noord in de Kromhouthal. Beide waren we er nog nooit geweest dus volledig blanco gingen wij erheen. Het parkeren was gratis, wat voor Amsterdam uniek is.

Betalen op zulke festivals doe je vaak met muntjes. Want ik zelf een nadeel vind. Door de muntjes geef je toch sneller en gemakkelijker wat meer dan je normaal zou doen.

Met 2 personen waren wij €50,- kwijt voor 1 muntje betaalde je €1,25.
Wat hebben wij voor €25,- per persoon gegeten en gedronken?

  • 3 Muntjes: een zoete gepofte aardappel met room, spekjes en lente ui bij Mr. Brasa echt een aanrader!!! (mijn vriendin uiteraard zonder de spekjes)

fashionstatementsbyq_amsterdam_lifestyle_event fashionstatementsbyq_lifestyle_amsterdan_food_soul fashionstatemenstbyq_lifestyle_events_amsterdam

  • 6 Muntjes: een pizza uit een steenover van het bedrijf Wood. Lekker maar voor 6 muntjes een beetje karig belegt.
  • 3 Muntjes: Een heerlijk fruit sapjes van De dames van ’t verboden fruit. Uiteraard ben ik extra kritsch doordat ik zelf een Concept store (Qoffee & More) heb waar een sapbar inzit. Maar me complimenten ze waren bijna net zo lekker als die van onszelf

DSC_0122

  • 6 Muntjes: Red Velvet Crêpe. Een menukaart waar je niet uit kan kiezen en een crêpe waar je nog dagen over napraat! Heerlijk!! Crêpes van Crêpe Centraal

De keus voor mijn vriendin was helaas beperkt. Als je een vleeseter kan je je geluk niet op dan is er echt een hele ruime keus. Ik eet zelf geen varkensvlees vanwege een allergie maar ik eet ook geen vlees met bot helaas wordt dan je keuze beperkter. Over het algemeen een hele leuke locatie iets minder keus dan een outdoor food festival maar doet absoluut niet onder voor zijn grotere broertjes die er van de zomer weer aan zitten te komen.

DSC_0126

Mijn vriendinnetje waar ik al eens eerder over schreef met haar restaurant Staet had een prachtig plekje op het festival.

DSC_0149

DSC_0159

Voordelen?

  • Of het nou koud is, waait of regent je hebt er geen erg in want je zit lekker warm binnen.
  • Je eet eens wat anders omdat je toch verschillende gerechten gaat uitproberen.

Nadelen?

  • Toilet 1 muntje (€1,25) vind ik echt schrikbarend duur!
  • Je kleding ruikt niet meer zo fris, net zoals je haar. Alle geuren die de ovens en grills produceren blijven binnen in de hal hangen.
  • Beperkte keuzen qua eten. Als je vegetariër bent of halal wilt eten ben je helaas zeer beperkt!
Querine Noelle van Wijk

fashionstatementsbyq@gmail.com

No Comments

Leave a reply